The Other Side of Sales

Whether it is in sports, in games or business, the ones who are most successful are often the ones who know how to think like their opponent. And especially in the continuously evolving world of buying and selling, will these insights truly make the difference.

Want to put an end to lost sales or decreasing margins? Re-think the relationship with your buyer.

In ‘The Other Side of Sales’ author Mark Schenkius crosses over to the other side of the table and shares his secrets from almost two decades of experience in negotiations and procurement.

Packed with new content, fresh insights and a unique set of 47 questions, this book is undeniably a game-changer for any sales professional.

Check it out!

Referenties

  /  Referenties

Onze klanten aan het
woord

Wilco Koers

Director Logistics Innovation and Operations

“Mark heeft het Procurement team van Samsung SDS training gegeven in het bepalen van de optimale inkoopstrategie voor diverse logistieke markten. Hierbij is zijn kennis van zowel inkoop van logistiek als andere sectoren zeer waardevol. Hij kan hierdoor zijn training illustreren met relevante voorbeelden uit diverse markten. Daarnaast weet hij als ervaren trainer zijn publiek energiek in relatief korte tijd door de materie te loodsen, waarbij sprake is van intensieve interactie. Hij bereidt de training goed voor via intakegesprekken en marktanalyse. Tijdens de training reikt hij een behulpzame toolkit aan, die het team goed kan toepassen op andere logistieke markten. Opvallend is ook zijn nazorg, waarin hij probeert vanuit zijn netwerk hulp te activeren voor specifieke issues die tijdens de training boven water kwamen.”

Ron Holland

Sales Director

“Wij hebben met het Sales team twee trainingen bij ROI 10 doorlopen, dit is erg goed bevallen. Mark is als trainer erg bevlogen en heeft als gevolg van zijn brede werkervaring veel goede praktijkvoorbeelden paraat. In de training ‘inkopen voor verkopers’ wordt veel aandacht besteed aan de strategie van een inkoper. De training geeft goede inzichten en is zeer nuttig bij het voorbereiden van je verkoopgesprekken. Door je bewust te zijn van het inkoopspel en de ‘trucjes’ zit je zeker sterker aan de onderhandelingstafel. De training onderhandelingsvaardigheden was voor ons salesteam een zeer goede voorbereiding op de jaargesprekken. Door de video opnames is de training zeker confronterend maar daarom juist effectief. Al met al zijn wij zeer te spreken over de aanpak van ROI 10 en ik ben ervan overtuigd dat de trainingen op termijn zeker 10 keer de investering opleveren!”

Robert Eller

Head of Purchasing

“We hebben via een positieve verwijzing besloten met Mark samen te werken om training in onderhandelingsvaardigheden te bieden aan onze inkoop- en verkoopteams. Zijn aanpak en communicatie voorafgaand aan en tijdens het evenement was zeer professioneel en duidelijk en de teams hadden veel profijt van de training en tips die Mark gaf. Ik zou niet aarzelen om Mark aan te bevelen en we hebben plannen om verdere trainingen met hem te gaan doen.”

Gunnar Vahlenkamp

Sales Director Europe

Hartelijk dank voor de waardevolle, productieve en plezierige trainingssessie voor onze Taghleef Industries Regionale Verkoop Team Europa. Je bekwame aanpak, je diepgaande kennis van de psychologie van ons bedrijf en de belangrijkste spelers waren echt van toegevoegde waarde. Het team waardeerde je achtergrond binnen inkoop bij een multinational en de technieken hoe om te gaan met snel veranderende markten en de zakelijke uitdagingen waarmee bedrijven vandaag worden geconfronteerd. Nogmaals bedankt dat je ons hebt geïnspireerd om nieuwe grenzen te bereiken.”

Patrick van Son

VP Business Development Europe Contract Logistics

Vóór de workshop was ik vooral benieuwd of deze wel voldoende aan zou sluiten bij de vraagstukken waarmee ons team dagelijks wordt geconfronteerd. Gelukkig waren de deelnemers enthousiast over de inhoud en de toepasbaarheid van het behandelde op de korte termijn. Men ging er direct mee aan de gang in projecten die op dat moment speelden. Mark is heel ervaren in de professionele inkoop en weet deze diepe inzichten op een meeslepende manier over te brengen op de deelnemers. Dit was heel leerzaam. Ik kan deze workshop derhalve van harte aanbevelen aan mensen die actief zijn in de verkoop aan professionele inkooporganisaties. Je wint aan stevigheid door een beter begrip en inzicht.

Jeroen Braun

COO/CPO

“Vooraf was ik ervan overtuigd dat ik nog wel wat te leren had op het gebied van onderhandelen. Daarin ben ik zeker niet teleurgesteld! Een heel praktische training, met hele bruikbare, nuttige handvatten voor de voorbereiding, daadwerkelijke onderhandeling en follow-through. De structuur is duidelijk en simpel en wordt stap voor stap doorlopen met voorbeelden, cases en praktijkoefeningen. Op deze manier maak je je het snel eigen en blijft het ook makkelijker hangen. Ik heb meer houvast voordat ik aan een onderhandelingstraject begin en beveel deze training dan ook van harte aan voor alle sales en buying professionals die open staan om hun werkwijze in onderhandelingen te verbeteren. Het betaalt zich makkelijk terug.